HET REESTDAL

Het Reestdal ligt op de grens tussen de provincies Overijssel en Drenthe. Het riviertje de Reest, die zo'n 30 km door het landschap kronkelt, vormt de natuurlijke grens tussen deze 2 provincies. Dit gevarieerde, prachtige landschap biedt ruimte aan reeën, ooievaars, dassen en vele bijzondere planten.

Rond IJhorst en De Wijk bevinden zich sfeervolle landgoederen (Havixhorst, Dickninge etc.) langs de Reest. Het Staphorster bos is een groot bosgebied met heide en vennen en een grote zwemvijver. In de omgeving is er volop gelegenheid om te fietsen en te wandelen door de bossen en het mooie landschap.

De natuur optimaal beleven kan bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. Ook kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken bij het speelnatuurpad Bas de Das. Nog meer informatie over het Reestdal, waar het Drentse landschap veel gebieden beheert, kunt u verkrijgen bij infocentrum 't Ende, Stapelerweg 20 in De Stapel. 

AA-Reestryck ligt op de grens van Drenthe en Overijssel. De hunebedden in Havelte en het waterrijke gebied rond Giethoorn liggen op ca. 20-25 km van ons vakantiehuis.

klik op de foto's onderaan de pagina voor vergrote weergave.